Morate probati: Zabio ružu u krompir i posadio je, nakon 7 dana nije vjer0vao šta je naraslo (Video)

Čovjek zabio ružu u krompir i posadio je. Poslije sedam dana nije vjerovao šta vidi: Znate li da ruže možete uzgajati pomoću krompira. Da, možete probati. Ovdje ćemo vam pokazati trik koji će pomoći da vam ruže ljepše izgledaju i da bolje “uspiju”.  I to uz pomoć krompira.

Evo šta vam je potrebno: plastična flaša, malo zemlje, saksija i naravno  stabljika ruže i krompir. Uzmite ružinu stabljiku i isjecite je pri dnu. Otprilike pod uglom od 45 stepeni. Potom uklonite lišće. Drugi korak jeste da uzmete krompir i u njemu napravite rupu od otprilike 5 cm.

 

U krompir stavite ružu.  Pripremite saksiju i u nju stavite malo zemlje, a onda stavite krompir sa ružom u nju. Kada ste to uradili,  saksiju do vrha napunite sa zemljom.  Potom napravite mali plastenik od plastične flaše. Trebate isjeći dno flaše i staviti je preko sadnice.

Sadnicu zalijevajte svakog dana. Potrebno je da zemlja oko stabla bude vlažna. Kada lišće počne rasti, presadite biljku na drugo zgodno mjesto. Neće proći puno vremena da sadnica preraste u  prelijepu ružu. U ovom videu možete vidjeti sam proces:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *