Simptomi srčanog koji se javljaju samo kod žena, veoma važno da znate
Breaking News

Simptomi srčanog koji se javljaju samo kod žena, veoma važno da znate

Budite oprezne, ovo su simptomi srčan0g udara koji se javljaju kod žena: Simptomi su slični kod muškaraca, ali se sada fokusiramo na one koji se  češće javljaju kod žena.  Evo koji su to simptomi:

Bol u prsima koji se širi prema rukama jeste najčešći i kod žena i kod muškaraca.  Neug0dan pritisak, gubitak daha. Može se javiti i b0l u jednoj ili obje ruke, kao i leđima. Hladan znoj. Može se javiti i tokom menstrua.lnih teg0ba ili kod žena koje se nalaze u klimaksu, ali nekada može biti i znak srčanog udara.

Mogu se javiti i kratkoća daha, mučnina, ali bolovi i u leđima kao i vilici.  Te ošamućenost.  Ukoliko primjetite neke od znakova, provjerite kod ljekara.  Visok krvni pritisak ukazuje na srčane pr0bleme.

Ukoliko imate terapiju za određeno stanje, pridržavajte se.  Također, pazite na svoje navike.  Hranite se zdravo, krećite se( s obzirom na situaciju, ne mislimo da non-stop izlazite napolje, ali možete sami uz adekvatne zaštitnu opremu napraviti kraću šetnju).

Možete uz to raditi i neke lake vježbe u svome domu.  Što se zdrave ishrane tiče, ona je ključna.  Ne možete očekivati da će lijekovi djelovati, ako se nećete zdravo hraniti. Smanjite unos soli i masti jer njihov veliki unos dovodi do povećanja krvnog pritiska, te  začepljenja krvnih sudova,  a potom i srčanog udara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *