Krastavac će vam rasti kao lud: Uz 0vaj savjet stručnjaka, imat ćete ga u izobilju
Breaking News

Krastavac će vam rasti kao lud: Uz 0vaj savjet stručnjaka, imat ćete ga u izobilju

Krastavac raste” kao lud” garantujemo dobar urod, a evo šta trebate da uradite: Krastavcu je potrebna voda, a zavisi od toga da li je riječ o ranoj, ljetnjoj ili kasnoj proizvodnji. Obično je potrebno 250-440 mm. Ovdje ćemo vam dati neke savjete:

Vrijeme sjetve – Potrebno je da zemljište bude optimalno vlažno. U suprotnom se treba obaviti zalivanje pred sjetvu, a nekoliko dana kasnijekada se zemljište prosuši, izvodi se površinska priprema i sjetva.

Poslijesjetveno zalivanje – Ova zalivanja su rizična jer može doći do stvaranja pokorice, a može se pomoći malim zalivnim normama da bi se razmekšala pokorica.

Početak obrazovanja zametaka – Do početka obrazovanja zametaka umjereno zalivajte da bi se spriječio nagli porast vegetativne mase.

Početak cvjetanja – U ovom periodu se preporučuje da manje zalivate, čak da se preskoči jedno zalivanje zarad poboljšanja 0pl0dnje.

Početak formiranja plodova – Ovdje su potrebna češća zalivanja, svako treći ili peti dan.  Nedovoljna vlažnost će uzrokovati prekid rasta mladih zametaka. Biljke se deformišu, smanjuje se prinos, a veća je vjerovatnoća da će plodovi biti gorki. Ovdje smo vam dali neke savjete koji će vam koristiti u uzgoju krastavca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *