Samo uradite 0vo i vaš krompir neće proklijati: Trik koji će vas spasiti, prejednostavno
Breaking News

Samo uradite 0vo i vaš krompir neće proklijati: Trik koji će vas spasiti, prejednostavno

Uradite ovo  i vaš krompir neće proklijati. Ovaj trik će vas spasiti: Ono što sve izbaci iz takta kada je riječ o krompiru, jeste njegovo brzo klijanje.  To se dešava jer dugo stoji ili jednostavno imamo puno krompira i ne stignemo sve da iskoristimo prije nego što počne da klija.

Onda se savjetuje da ne kupujete previše kako biste mogli iskoristiti krompir prije nego  što proklija. Proklijali krompir nije dobar za zdravlje  i takav ne biste trebali da jedete. Ovdje ćemo vam dati savjet kako da  to spriječite.

Potrebno je da u kesu, gajbicu u kojoj držite krompir, dodate jednu jabuku i na taj način krompir neće proklijati.  Ono što trebate znati jeste da se krompir čuva na tamnom i hladnom mjestu. I da, suhom. Ne smije biti na vlažnoj podlozi. Šta kažete na ovu ideju?

Ko bi rekao da vam jedna jabuka može pomoći kod ove situacije, zar ne? Dosta korisnih savjeta možemo saznati. Često se začudimo kada vidimo kako jednostavna rješenja mogu da budu. Nekada nam jednostavno ne bi palo na pamet šta možemo da iskoristimo u određenoj situaciji. Ovdje vam jabuka može pomoći.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *