Komšije će da vam zavide: Za lijep i zelen travnjak trebate samo 1 sastojak
Breaking News

Komšije će da vam zavide: Za lijep i zelen travnjak trebate samo 1 sastojak

Ovdje vam donsimo ideju kako da imate lijep travnjak: U našim člancima ste imali prilike pročitati razne korisne ideje i savjete. Vezane za razne teme.  Ovdje ćemo vam dati savjet kako da vam travnjak bude lijep i zelen kakav i želite.

Potreban vam je sastojak kojeg imate u kuhinji. Potreban vam je šećer. Da, dobro ste pročitali. Šećer će doprinijeti boljoj strukturi tla  i učiniti biljke manje osjetljive na temperaturu.

Pospite travnjak šećerom i lako ćete se riješiti korova, a ovim putem ćete odstraniti i umjetna gnojiva. Na početku je dobro da to radite češće kako biste uklonili te hemikalije iz zemljišta.  Pospite šećer po površini,  a potom dobro zalijte vodom.

Nema potrebe da koristite razne hemikalije koje mogu damo naštetiti vašem zdravlju. Dovoljno je da koristite prirodne sastojke i oni će vam pomoći u održavanju travnjaka, uzgoju biljaka. Koristite prirodno đubrivo kod sadnje, izbjegavajte hemijska sredstva.

Ona osim što bi naštetila insektima i drugim životinjama, štete i vama. Ako već imate prilike i uslove da sami gajite nešto, zašto to ne biste uradili na prirodan način. Tako ste sigurni da je zdravo, da nije tretirano  štetnim dodacima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *