Bez čupanja i mučenja: Poprskajte korov domaćim sredstvom i nećete ga vidjeti više nikad u bašti
Breaking News

Bez čupanja i mučenja: Poprskajte korov domaćim sredstvom i nećete ga vidjeti više nikad u bašti

Ne čupajte korov, poprskajte ga ovim domaćim sredstvom i više vam neće praviti problem… Kako biste imali lijep, trebate da ga održavate. Odnosno da čupkate korov, čistite i sl. Vjerovatno ste prevrnuli očima na samu pomisao da čupate korov.

Ne brinite jer to može ići dosta lakše i to uz prirodno sredstvo. Nema potrebe da koristite herbicide, te ostala sredstva puna štetnih hemikalija. Ovdje ćemo navesti neke od korisnih sredstava koje možete da iskoristite:

Bijelo sirće – Možete pošpricati korov sirćetom i bićete zadovoljni dobijenim rezultatima. Zašto ne probati?

Soda bikarbona – Možete iskoristiti sodu bikarbonu, samo je pospite po biljci i to je to. Dovoljna vam je jedna kašika. Inače soda bikarbona se pokazala i kao dobra za tjeranje zmija iz okoline. Samo pospite sodu bikarbonu po dvorištu i na taj način ćete ih otjerati.

Kukuruzno brašno – Još jedna ideja za rješavanje k0r0va. Na isti način, kukuruzno brašno pospete po biljci koju želite da odstranite.

Kuhana voda – Vrlo lako rješenje. Prokuhate vodu i samo pospete po biljci. Zar nije jednostavno? Dali smo vam dosta ideja, na vama je da izaberete onu koja vam odgovara i riješite se korova.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *