Komarci vas stalno ujedaju? Napravite smjesu od tri sastojka i bježat će od vas
Breaking News

Komarci vas stalno ujedaju? Napravite smjesu od tri sastojka i bježat će od vas

S dolaskom ljeta dolaze i komarci. Evo kako da ih držite dalje od sebe: Nema potrebe da koristite hemijska sredstva u borbi protiv komaraca. Oni će naštetiti njima, ali također i vama. Jer ista nanosite na vašu kožu, a i udišete.

Zašto ne biste iskoristili prirodno sredstvo koje će vam biti učinkovito, ali bez štetnih posljedica po vaše zdravlje. Ono što vam može pomoći jeste da pomiješate biljno ulje i sirće. Dodajte i malo vode. Sirće može biti jako, zato se razblažuje sa vodom.

Pogotovo, ako ćete isto da nanesete na kožu. Možete nanijeti na kožu,  a isto tako i da pošpricate po prostorijama. Osim toga što će vas osloboditi komaraca, pomoći će vam i kod ostalih insekata.

Možete uzeti čašu sirćeta i ostaviti u prostoriji u kojoj se nalaze komarci.  Može vam pomoći i da koristite eterično ulje lavande. Pomiješajte sa vodom i stavite u špric bocu.

Pošpricajte po prostoriji i tako ćete otjerati insekte. osim toga, dom će vam prijatno mirisati. Pored toga eterično ulje lavande će vam također  pomoći i da držite miševe dalje od svog doma.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *