Od kako sam stavila 0vo u cvijeće, buja kao ludo: Genijalan trik koji ćete obožavati, potpuno besplatno
Breaking News

Od kako sam stavila 0vo u cvijeće, buja kao ludo: Genijalan trik koji ćete obožavati, potpuno besplatno

Stavila sam ovo u cvijeće i  ono buja kao ludo: Ako volite da uzgajate cvijeće,  onda je ovo pravi trik za vas. Donosimo vam trik koji će vam se dopasti.  Ko kaže da morate da koristite neka skupa sredstva da biste oporavili svoje biljke ili uopšte za njihov uzgoj. Može vam poslužiti nešto i od ovoga:

Ljuska luka – Često ćemo tako baciti koru nekog voća ili povrća bez da pomislimo da istu možemo da iskoristimo još za nešto.  Kora sadrži dosta kalijuma, natrijuma, fosfora, kalcijuma, magnezijuma i cinka.  Možete potopiti tu koru 24 sata i onda iskoristiti za đubrenje baštenskih, ali i saksijskih biljala.

Kora mrkve – Osim kore luka, možete da koristite i koru mrkve. Kora je također bogata mineralima koji će potaći rast biljke. Probajte. Možete staviti nekoliko komada u saksiju.

Voda u kojoj ste kuhali povrće – Nemojte bacati vodu u kojoj ste kuhali povrće jer je ta voda idealna za zalivanje biljaka. Ostavite da se ohladi i onda iskoristite na taj način.

Ono što možete još da dodate u zemljište jeste koru banane ili talog kafe. To su još neke ideje. Nadamo se da vam je ovo bilo od koristi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *