Sjećate se male Merime iz "Vize za budućnost"? Evo kako danas izgleda, muškarci kad je vide padnu u trans (Foto)
Breaking News

Sjećate se male Merime iz “Vize za budućnost”? Evo kako danas izgleda, muškarci kad je vide padnu u trans (Foto)

Sjećate li se djevojčice Merime iz Vize za budućnost? Serija:” Viza za budućnost” je bila veoma gledana. Jedna od najpopularnijih. Ako ništa barem se starije generacije sjećaju onih novogodišnjih specijala, je li tako?

Serija je imala veoma kvalitetnu glumačku postavu. Nećemo ih sve nabrajati, ali sigurno i sami znate da je čitava glumačka postava bila na nivou. Legendarni Ljubiša Samardžić i Nada Đurevska su činili dio iste.

Ako ste gledali navedenu seriju onda se sjećate i djevojčice Merime.  Ulogu Merime je tumačila Lejla Zvizdić.  Lejla je kao djevojčica učestvovala u snimanju monodrame u Sarajevu, a tada su  u žiriju bili reditelj Sulejman Kupusović, glumac Zoran Bečić i glumica Amra Kapidžić.

Reditelj je rekao njenoj majci da planira snimanje serije i pozvali su Lejlu na audiciju. “Te tri godine sam uživala na snimanju i sa ponosom mogu reći da sam glumila s velikanima glumačke scene.”

Osvrnula se i na to što je imala čast glumiti sa legendarnom Nadom Đurevskom i Ljubišom Samardžićem: “Bili su pozitivni ljudi, puni energije. Vjerovali ili ne, bili su mi stariji prijatelji. Voljela sam glumiti sa njima, sa pokojnom Nadom.

Često me znala zagrliti na ulici kad bismo se srele. Bila je topla kao da je stvarno moja nana. Ljubiša je uvijek bio raspoložen za smijeh i za neki dobar glumački savjet. Nijedno od njih me nije odvajalo od odraslih, diplomiranih kolega.”

Merima kaže da je posebno voljela reditelja Kupusovića. Mnogo joj je pomogao u glumačkoj karijeri. Njegovu sm.rt je tešk0 podnijela.  Kaže da se šalio često da će seriju snimati dok se Merimica ne uda. Merima za veliko čudo nije završila glumačku akademiju, a evo šta je o tome rekla:

“Imala sam veliku želju, ali nisam uspjela.  Pokušala sam tri puta i nisam primljena. Nije me sr.am0ta reći  jer odlično znam da nije bilo do mene. Da sam neke stvari znala na vrijeme, drugačije bih postupila. Kada na sve to sada pogledam s ove tačke gledišta, drago mi je što nisam nastavila u tom smjeru.

Glumu i dalje volim, ali je gledam očima osobe od skoro 25 godina. U svemu imam podršku od majke, koja je zapravo moja jedina porodica. U sretnoj vezi sam šest godina, on mi je veliki oslonac i prijatelj. Živim jedan ispunjen i sretan život”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *