Prijateljica mi je otkrila tajnu mirisne odjeće: Evo kako da vam odjeća uvijek lijepo miriše
Breaking News

Prijateljica mi je otkrila tajnu mirisne odjeće: Evo kako da vam odjeća uvijek lijepo miriše

Ovo je tajna mirisne odjeće, evo kako da vam odjeća uvijek lijepo miriše: Svi volimo da nam odjeća lijepo miriše, a ovdje ćemo vam dati savjet koji će vam pomoći u tome.

Miris omekšivača možete osjetiti danima, stvar je u tome da malo omekšivača pomiješate sa kašikom sode bikarbone i malo vruće vode.  Također, ono što još možete  da uradite jeste da uzmete sprej bočicu i u nju stavite vodu i nekoliko kapi eteričnog ulja po izboru.

Možete pošpricati po odjeći.  Tako će vam odjeća lijepo mirisati. Ono što još trebate paziti jeste da ne pretjerujete sa omekšivačima. Daju prijatan miris, ali sadrže hemikalije koje su štetne po zdravlje.

Kao alternativu možete koristiti sirće, ono će omekšati odjeću, a za prijatan miris možete iskoristiti eterično ulje. Kada je riječ o omekšivačima, trebate znati da se ne upotrebljavaju sa svim materijalima. Npr. ne koristite ih ukoliko perete odjeću od poliestera.

To su obično trenerke, helanke za treniranje.  Upotrebom omekšivača ćete samo uništiti materijal, stoga pazite s kakvim materijalom i u kojim količinama ga koristite. Trebate znati i na kojoj temperaturi se određeni materijal pere i da li mu više odgovara tečnost za pranje ili prašak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *