Puževi vam uništavaju sve u bašti? Evo kako da ih se riješite brzo i lako
Breaking News

Puževi vam uništavaju sve u bašti? Evo kako da ih se riješite brzo i lako

Imate pr0blema sa puževima u bašti, evo kako da ih se riješite: Korisno je znati određene trikove koje možemo iskoristiti. Ukoliko uzgajate  biljke, onda znate da vam određene životinje mogu praviti pr0blem. Nema potrebe da koristite hemikalije u te svrhe.

Tako ćete naš.tetiti i biljkama ne samo štet0činama.  Osim insekata, miševa i puževi mogu da stvaraju pr0bleme kod uzgoja biljaka. Razlog tome je što se njima hrane. Kao što smo već rekli, nema potrebe da koristite hemijska sredstva u te svrhe.

Može vam poslužiti nešto prirodno, što neće dovesti do štetnih posljedica po vaše zdravlje. Tako vam obični talog od kafe može poslužiti da udaljite puževe iz svoje bašte.

Umjesto da bacite talog od kafe, iskoristite ga na taj  način. Još jedan savjet koji vam može poslužiti jeste pijesak. Puževima pijesak ne odgovara, predstavlja im barijeru tako ćete spriječiti da dođu do vaših biljaka.

Također, neke biljke će otjerati puževe. Kao što su žalfija, paprati, gorušica. Miris ovih biljaka im ne prija, tako da ćete sadnjom ovih biljaka riješiti pr0blem puževa koji vam uni.štavaju biljke. Korisno je znati, zar ne?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *