Napravite sami organsko tečno đubrivo: Djeluje kao raketno gorivo za rast svih biljaka (Recept)
Breaking News

Napravite sami organsko tečno đubrivo: Djeluje kao raketno gorivo za rast svih biljaka (Recept)

Evo kako da napravite organsko tečno đubrivo: Gavez je odličan sastojak đubriva. Inače, ova biljka je dobra za saniranje rana i onih dubljih.  Gavez se koristi za liječenje zglobova i brzo zarastanje rana.

Osim toga, ovu biljku možete iskoristiti za organsko đubrivo. I to tečno Kada nešto želite uzgojiti, nemojte to tretirati hemikalijama. Takva biljka nije zdrava i te tvari vam mogu ozbiljno naštetiti. Koristite organsko, prirodno đubrivo koje neće naštetiti vašem zdravlju.

Evo kako pripremiti tečno đubriv0:  Uzmite veliku kantu, do 20 litara i u nju stavite gavez. I cvjetove i stabljike biljke. Potom naspite vodu. Ostavite da stoji tako 4-6 sedmica. Napominjemo da zbog neprijatn0g mirisa morate držati dalje od kuće.

Nakon 4-6 sedmica možete da koristite, ali je potrebno razblažiti smjesu. Uzmite jednu šolju dobijene tečnosti i razblažite u 10 litara vode. Tečnost koristite da zalivate  paradajz, paprike, krompir, te ostale biljke.

Na ovaj način ste dobili prirodno tečno đubriv0. Ova tečnost je dobra i za cvjetove. Bićete zadovoljni dobijenim rezultatima. Opet da napomenemo da je prije upotrebe potrebno vršiti spomenuto razblaživanje, kako se ne bi uništile biljke zbog jake koncentracije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *