Njeno cvijeće je cvjetalo kao ludo zbog jednog sastojka: Kako to ranije nismo znali?
Breaking News

Njeno cvijeće je cvjetalo kao ludo zbog jednog sastojka: Kako to ranije nismo znali?

Dodala je samo jedan sastojak i njeno cvijeće je cvjetalo kao lud0: Da li volite cvijeće? Ovdje ćemo vam dati neke   korisne ideje kako da vam cvijeće bolje cvjeta. Evo šta  vam to može pomoći:

Sve biljke vole šećer, tako da prije zalivanja u saksiju stavite jednu kašiku šećera ili da  šećer pomiješate  sa vodom i time zalijete. 1 mala kašika na jednu čašu vode. Fikuse možete jednom mjesečno tako da zalivate.

Možete i listove fikusa da brišete mlijekom, te na taj način  da učinite da listovi budu ljepši i sjajniji. Još jedan način da pospješite rast biljaka ili da ih oporavite jeste da  uzmete vodu i ljuske od jaja.

Ljuske jaja preliti sa vodom i ostaviti 5-7 dana da odstoje na sobnoj temperaturi. S vremena na vrijeme trebate da promiješate. Nakon toga tim rastvorom zalite cvijeće.

Još jedan način koji će vam pomoći jeste da uzmete koru nara ili neke citrusne vrste. Prelijte vodom i ostavite da odstoji preko noći. Potom zalijte biljku dobijenim rastvorom. Vidjet ćete kako će biljke bolje da rastu, a pored toga ćete se riješiti i štet0čina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *