0vo je naj0pasniji bijeli 0trov kojeg jedemo svaki dan: Nije šećer niti sol - iznenadit ćete se kad vidite o čemu se radi (Foto)
Breaking News

0vo je naj0pasniji bijeli 0trov kojeg jedemo svaki dan: Nije šećer niti sol – iznenadit ćete se kad vidite o čemu se radi (Foto)

Kako biste živjeli zdravo i znali šta unosite u svoj organizam, obratite pažnju prvo da ne kupujete voće ili povrće van njihove sezone, razmislite, koliko ne neprirodno da neko voće i povrće bude u ponudi cijelu godinu ili njegova sezona traje nekoliko mjeseci. U nastavku vam donosimo koje to 0trove unosimo svak idan u naš organizam:

Pašteta na prvom mjestu, svi znamo kakvo se meso koristi za izradu ove namirnice, koju roditelji često daju svojoj djeci pa i oni sami jedu, što nije zdravo. Najl0šija kvaliteta mesa se melje upravo u paštete. Više od 50 posto paštete je voda, a mesa, koje je kao što smo rekli loše kvalitete ima jedva i 30 posto.

Margarin je l0š za upotrebu, radije koristite maslac. Margarin se pravi od biljnog ulja, a kako ga dovode do čvrstog stanja uniš.tavaju u njemu sve vitamine iz suncokretovog ulja i povećavaju moćunost ošte.ćena ćelija i stvaranja ra.ka.

Sir koji kupujete u listicima je jako šte.tan, u njemu ima jedna 40 posto sira, a ostalo su voda, masnoce i razne druge umjetne boje.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *