Riješena misterija: Evo šta vaša djeca nasljeđuju od oca - ako vam se 0vo ne sviđa, nemojte imati djecu sa njima.. (Foto)
Breaking News

Riješena misterija: Evo šta vaša djeca nasljeđuju od oca – ako vam se 0vo ne sviđa, nemojte imati djecu sa njima.. (Foto)

Svi se mi pitamo na osnovu čega dijete nešto povuče, narodski rečeno na majku a nešto na oca. Moramo da to kazemo jednostavno, dijete je koktel gena od majke i oca, ali naučnici kazu da svako dijete povuče 60 posto na oca a 40 posto na majku. Ukoliko ste vi niska majka, a muz vam je visom, 80 posto ce vase dijete biti visoko i slično.

Moramo samo da istaknemo da boju očiju povlači onu koja ima dominantnije gene, ako majka ima smeđe, a otac plave ili zelene, 60 posto da će dijete imati smeđe, ali opet to nema pravila. Moramo da kazemo kako djeca, bilo muška ili zenska jako puno pokupe od svojih očeva, jer muški geni su kako to stručnjaci objašnjavaju jako dominantni, dok su zenije slabije dominantni.

Istina jeste naravno da uvijek majka moze roditi dijet ekoje je u potpunosti isto ona, ali to su jako rijetke situacije, kao što nema djeteta koje ima sve od svog tate, ali postoje izuzetci.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *