Da li imate Fatimino oko u kući? Teško vama ako se razbije, evo šta vas čeka
Breaking News

Da li imate Fatimino oko u kući? Teško vama ako se razbije, evo šta vas čeka

Imate li Fatimino oko u kući? Evo šta vas čeka, ako se razbije: Sigurno ste viđali ili sami u kući imate “Fatimino oko”. To se obično stavlja kako bi vas zaštitilo od ur0ka, l0še sreće.

Ova amajlija bi trebala da zaštiti od “ur0kljivog oka”. Sigurno ste i sami slušali priče o urocima. Ljudi koriste razne predmete i simbole kako bi l0šu sreću, uroke držali dalje od sebe. Jedan od tih načina jeste i držanje “Fatiminog oka” u domu.

Posebno je popularno u Turskoj, a čak u  avionima turskih kompanija možete da vidite ove primjerke. Popularno je i također   u Libanu, Egiptu, Armeniji, Iranu, Afganistanu, Grčkoj, Iraku, Kipru i Azerbejdžanu.

Osobe koje putuju u te zemlje će vidjeti prodavnice pune primjeraka. Vidjet ćete okačenu amajliju u kućama, kancelarijama, automobilima. Pravi se od ručno pravljenog stakla. Boji se u plavu, tamnu ili svijetlu, crnu i bijelu boju.

Tako da se stvaraju koncentrični krugovi. Ova amajlija seže duboko u prošlost. Vjeruje se da u slučaju da ova amajlija pukne, nestaje njeno dejstvo i snaga. Zato bi bilo dobro da je zamijenite sa novom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *