Jednostavno i brz0 očistite wc šoIju: Potrebna vam je samo jedna stvar
Breaking News

Jednostavno i brz0 očistite wc šoIju: Potrebna vam je samo jedna stvar

Održavanje higijene u toaletu zna biti jako teško.Sve se tako brzo prlja,a mrlje se tako teško skidaju.Ali prave domaćice imaju pokoji trik za brzo i efikasno čišćenje ovih teških naslaga.

Naime recept glasi ovako: uzet ćete pola limuna i iscijediti njegov sok, pa nakon toga par šoljica sode bikarbone ,pola kašike jabukovog octa i vodikov peroksid isto tako jednu kašiku i malo eteričnog ulja po vašem izboru. Ova smjesa ne samo da će očistiti vaše kupatilo nego će unijeti dašak svježine i mirisa.

Na fotografiji ćete moći vidjeti tačan postupak,a evo i ovdje ukratko riječima :nakon što ste napravili smjesu uzmete papirni ubrus i namočite u tu smjesu . Namočene papirne ubruse stavite u zavoje šolje i ostavite preko noći da odstoje.

Ova smjesa će otopiti tvrdokorne naslage kalka koje se jako brzo skupljaju,a nisu tako laki za dokučiti. Nakon što ih uklonite morate uzeti samo četku i sve prebrisati pa očetkati kako bi to sve bilo ravnomjerno i dobro očistili.Ovo je zagarantovan način za blistav izgled vaše WC školjke,a i besprijekornu svježinu te tako dobar miris.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *