Dodala sam jedan sastojak i moje cvijeće je cvjetalo kao ludo: Svima preporučujem da probaju
Breaking News

Dodala sam jedan sastojak i moje cvijeće je cvjetalo kao ludo: Svima preporučujem da probaju

Da li volite da sadite cvijeće? Cvijeće daje neku posebnu notu našem domu, čini naše dvorište bajkovitim. I sami se osjećamo bolje kada pogledamo lijepo cvijeće, ono donosi pozitivnu energiju, popravlja raspoloženje. Slažete li se?

Ono što ne donosi pozitivnu energiju jeste uvelo cvijeće, stoga njegujete cvijeće. Zavisi od vrste biljke, postoje optimalni uslovi koje trebate da znate. Ovdje ćemo vam dati neke ideje koje su korisne za cvijeće:

Možete prije nego što zalijete cvijet, da u saksiju stavite jednu malu kašiku šećera. Ili pomiješajte šećer sa čašom vode, pa zalijte. Biljke vole šećer, posebno kaktusi. Ne stavljajte baš svaki dan, ali možete s vremena na vrijeme.

Ono što vam još može pomoći jeste da s vremena na vrijeme naspete malo mlijeka. Tako ćete nahraniti biljku i oporaviti je. Još jedna ideja koja vam može pomoći jeste da uzmete ljusku jajeta i prelijete je vodom.

Ostavite 5-7 dana na sobnoj temperaturi i onda napravite rastvor kojim ćete zaliti cvijeće. Kao što smo već prije napomenuli, trebate voditi računa o optimalnim uslovima. Nekim biljkama odgovara više vode, svjetlosti, dok nekima baš i ne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *