Zbog buđi u kući htjela se preseliti: Genijalan recept je spasio stvar, svaka domaćica treba znati
Breaking News

Zbog buđi u kući htjela se preseliti: Genijalan recept je spasio stvar, svaka domaćica treba znati

Imala je buđ po kući i htjela da se preseli, a onda joj je komšinica dala savjet: Buđ može da nam stvori zdravstvene tegobe. Štetn0 djeluje na respiratorni sistem, dovodi do glavobolje i ostalih teg0ba.

Obično se stvara na ćoškovima, obratite pažnju na namještaj jer se može pojaviti iza njega.  Jedna žena je imala pr0blem jer joj se buđ pojavila u domu. Toliko je bilo mnogo, da je čak razmišljala da se odseli.

Tada joj je komšinica dala savjet koji joj je pomogao. Podijelila ga je sa drugima. Riječ je o 3% vodonik-peroksidu kojeg ćete kupiti u apoteci. Nanesite ga na zid ili dio  zahvaćen buđi i ostavite da djeluje 10 minuta.

Uzmite pamučnu krpu i dobro očistite. Naravno dobro prozračiti prostorije kako ne biste udisali hemikaliju. Ovaj način će vam pomoći da riješite ovaj pr0blem.

Neki nisu ni svjesni da imaju buđ u domu, već osjete respiratorne teg0be, povezuju ih sa drugim uzrocima, a onda se ispostavi da je krivac buđ. Obratite pažnju na to da li je buđ prisutna i u vašem domu.  Možda vam baš ona uzrokuje respiratorne i druge pr0bleme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *