Dobro obratite pažnju na sljedeće simptome ako je vaš krvni pritisak opasno visok, reagujte odmah
Breaking News

Dobro obratite pažnju na sljedeće simptome ako je vaš krvni pritisak opasno visok, reagujte odmah

Ovo su znaci da imate visok krvni pritisak: Visok krvni pritisak nije stanje koje smijete zanemariti. Stresne situacije mogu da utiču na to da nam se poveća pritisak, ali postoje osobe koje jednostavno imaju ovaj zdravstveni pr0blem i stoga imaju odgovarajuću terapiju.

Ukoliko imate odgovarajuću terapiju, trebate voditi računa i uzimati na vrijeme. Ne zaboravite ni preglede. Također, ukoliko osjetite određene simptome, bilo bi dobro da odete kod doktora. Nemojte da se zapuštate.

Osim odgovarajuće terapije, potrebno je da vodite računa o svojoj ishrani. jedite zdravu hranu, smanjite unos soli i masti jer njihov povećan unos dovodi do začepljenja krvnih sudova, povećanja pritiska, a tako do srčanog udara.

Poradite i na kilaži jer g0jazne osobe imaju visok krvni  pritisak i šansu da dobiju srčani udar prije 30. godine.  Osim zdrave ishrane, potrebno je da imate i fizičku aktivnost. Ne kažemo da se premorite, ali ne možete samo sjediti i ništa ne raditi.

Trebali biste šetati. Neki od znakova visokog pritiska su: glavobolja, mučnina, bol u grudima, umor.  Osjetite da vam srce brže kuca. Javlja se i zujanje u ušima, zamagljen vid, nekada i krvarenje nosa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *