Poznati ljekar sve iznenadio: Šta žena mora svako jutro pojesti kako bi bila zdrava i mršava
Breaking News

Poznati ljekar sve iznenadio: Šta žena mora svako jutro pojesti kako bi bila zdrava i mršava

Dr. Emir Solaković, srčani hirurg je dao savjete za najbolji doručak i gubitak kilograma. Kada želite da smršate, morate se neke stvari da promijenite. Bitno je da se zdravo hranite, ali i da budete fizički aktivni. Mnogi prave i grešku jer preskaču doručak, a doručak je zapravo najbitniji obrok.

Ne smijete ga preskakati.  Tako samo stvarate kontra efekat. Što se zdrave ishrane tiče, ona je ključna.  Ne možete očekivati da ćete tek tako smršati, ako se nećete zdravo hraniti. Smanjite unos soli i masti jer njihov veliki unos dovodi do povećanja krvnog pritiska, te  začepljenja krvnih sudova,  a potom i srčanog udara.

Što se doručka tiče, doktor je rekao:” Nikada nisam vidio debelog čovjeka da doručkuje. On preskače doručak i uvijek gricka nešto nezdravo”.  Dodao je :” Ljudi koji su debeli su pacijenti.  Imaju veću šansu da postanu b0lesni.”

Obično sa gojaznošću dolaze pr0blemi sa srcem, bubrezima, dijabetes, a g0jazne osobe imaju šansu da dobiju srčani udar prije svoje 30. godine.  Stoga trebamo voditi računa o kilaži, prvenstveno zbog zdravlja.

Doktor savjetuje da prvo kada ustanemo popijemo neki čaj, na prazan stomak. Bez dodataka šećera. Potom da doručkujemo jaja, jedno čitavo, a od dva jajeta samo bjelanca. Muškarci mogu dva čitava i dva samo bjelanca.

Ukoliko ih pečemo, da koristimo maslinovo ulje.  Istakao je da je dobro da doručkujemo i zob. Zob sadrži vitamine B kompleksa, ali i željezo. Napomenuo je da ne misli da onu zob koju kupujete punu zaslađivača i dodataka, već običnu zob. ”

Ne jedite pahuljice, to je čisti šećer, smeće.” Napravite zobenu kašu sami, to je odlično za vaš organizam, za vaš mozak. Zasladiti možete uz kvalitetan med ili pojesti koju kockicu crne čokolade. Crna čokolada je veoma zdrava i dobra za srce. Dvije kockice dnevno su poželjne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *