Domaći hljeb kao iz pekare: Hrskav izvana, iznutra mekan kao duša (Recept)
Breaking News

Domaći hljeb kao iz pekare: Hrskav izvana, iznutra mekan kao duša (Recept)

Na internetu sada možemo naći brojne ideje i recepte.  Sada bukvalno možete naći upute i za najjednostavnija jela. S obzirom da zbog mjera izolacije više vremena provodimo kući, jedna od aktivnosti u kojoj se možete oprobati jeste kuhanje.

Znamo da ne znaju svi dobro kuhati, ali možete naučiti pravit barem neka osnovna jela. Možda vam prvi put neće ispasti kako ste željeli, ali ćete vježbanjem praviti ukusnija jela. To je zbog vas.  Ovdje ćemo vam dati savjet kako da napravite veoma ukusan hljeb.

U posudu stavite brašno, kvasac i so. Potom dodajte tri četvrtine vode i lagano  mijesite. Veoma je bitno da tijesto dobro umijesite. da bude glatko i da nema grudvica. Možete mijesiti klasično ili iskoristiti mikser. Vodu dodavati postepeno.

Kada dobijete finu smjesu, napravite kuglu i ostavite da odstoji. Bilo bi dobro kada bi odstojalonjedno sat vremena. I naravno pokriti. Nakon toga, prebacite  u limenu posudu koju ste prethodno nauljili.

Stavite na pečenje. Napravite rezove na tijestu kao što su prikazani na slici. Peći na 220 stepeni Celzijusa, 25 minuta. Tijesto treba da poprimi zlatnu boju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *