Najbolji prirodni lijek za proširene vene: Fantastičan čaj koji razbija i tromb
Breaking News

Najbolji prirodni lijek za proširene vene: Fantastičan čaj koji razbija i tromb

Da li imate pr0blem sa proširenim venama?  Ne biste trebali to zanemarivati. Mogu ukazivati na tromb.  Što se tiče prirodnog liječenja, ovdje ćemo vam otkriti metodu koja će vam pomoći u tome.

Ipak, pošto je riječ o više biljaka, trebate da se informišete kako iste reaguju u kombinaciji sa određenim lijekovima ili stanju koje imate. Nemojte da se igrate. Također, bitno je da se zdravo hranite.  Ovaj tretman traje 80 dana, a 30 dana trebate piti ovaj čaj:

Uzeti jednu kašiku isjeckanog lista i cvijeta kičice (Erythraea centaurium), kleke (Juniperus communis), šipka divlje ruže (Rosa canina) i lista i cvijeta hajdučice (Achillea millefolium), te tri kašičice sitno isjeckanog cveta i lista iz vrha grančica biljke kokotac (Melilotus officinalis).

Sve te biljčice staviti u 1.200 grama proključale vode. Potom sklonite sa šporeta i ostavite da stoji  poklopljeno dva sata. Procijedite i pijte po 200 grama prije i poslije jela, tri puta dnevno. Da biste poboljšali ukus možete dodati med kao zaslađivač, ne šećer.

Uz sve to, prvih 28 dana trebate da jedete grožđe i hljeb na sljedeći način: Tih prvih sedam dana konzumirajte po 400 grama dnevno crnog grožđa sa kriškom hljeba (ne svježeg, bolje jučerašnjeg) to sat prije doručka, sat prije ručka, i sat prije večere.

Sljedećih sedam dana jesti po 500 grama, a onda 14 dana po 600 grama. Kada završite sa čajem kojeg smo na početku naveli, sljedećih 20 dana konzumirate ovaj:

Uzmite jednu kašiku sitno isjeckanog lista i cvijeta podubice (Teucrium chamaedrys), lista i cvijeta kantariona (Hypericum perforatum), igličastih listova bora (Pinus silvestris) kao i zrelih bobica borovnice (Vaccinium myrtillis).

Te tri kašike isjeckanog cvijeta, lista iz vrha grančica lazarkinje (Asperula odorata). Ove biljke staviti u 1 200 grama ključale vode.Opet skloniti sa šporeta i ostaviti da stoji 2 sata. Procijediti i ukoliko to želite zasladiti medom.

Kada završite sa tom terapijom, sljedećih 30 dana biste trebali da pijete  200 grama prije i poslije doručka, ručka i večere, ovju čajnu mješavinu:

Trebate da uzmete  jednu kašiku sitno izdrobljenog lista, cvijeta hajdučice i lista i cvijeta kantariona,  po dvije kašike sitno isjeckanog rizoma sa korijenom pirevine (Triticum repens) i bobicom kleke. Tu čajnu mješavinu staviti u  1.200 grama provrele vode. Skloniti sa šporeta, pokriti i ostaviti da stoji 90 minuta.

Opet napominjemo, zdravu ishranu ne prekidate nakon ovog režima. Bitno je da se hranite zdravo i vodite računa o kilaži. Inače, liječenje biljem obično traje tri mjeseca, pa se pravi pauza. Opet zavisi od biljaka koje se koriste.

Ono što vam može pomoći kod ovog pr0blema jeste i da svako drugo veče držite noge u vodi koja je ukuhana sa korijenom apte (Sambucus embulus). 100 g korijena i litar vode.  Voda ne bi trebala da ključa. Sklonite sa šporeta, pokrijete i ostavite da stoji 90 minuta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *