Zaboravite na perut u kosi: Uz dva sastojka nestaje kao rukom odnesena
Breaking News

Zaboravite na perut u kosi: Uz dva sastojka nestaje kao rukom odnesena

Perut u kosi vam se neće pojavljivati. Potrebna su vam ova dva sastojka: Dok neke osobe imaju pr0blem jer im se kosa brzo masti, druge imaju pr0blem jer im je kosa suha,a pored toga  javlja se i perut. Pojava peruti nam itekako može smetati.

Kosa izgleda neuredn0, a perut pada i po odjeći.  Ovdje ćemo vam dati prirodno rješenje koje će vam pomoći da riješite pr0blem peruti. Uzmite jabuke i ogulite ih. Odstranite jezgru. Od jabuka napravite kašu.

Dobijenu kašu pomiješajte sa vodom u omjeru 1:3 (tj. 1- voda).  Prvo pokvasite ksou kao što to inače radite kada je perete. Nanesite ovu smjesu na tjeme i ostavite da stoji deset minuta. Potom isperite, a onda nanesite obični šampon koji vam odgovara.

Vidjet ćete kako će se pr0blem brzo riješiti. Dat ćemo vam još neke savjete koji će vam koristiti. Trebate imati na umu da korištenje gelova, sprejeva za kosu može potaći pojavu peruti.

Zato smanjite njihovu upotrebu, ukoliko već imate pr0belm sa peruti. Bitno je i da se hranite zdravije. Unosite dovoljno vitamina i minerala. Preporučuje se da više jedete zeleno povrće.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *