Koliko često mijenjate donji veš? Ljekari upozorili, podaci zabrinjavajući
Breaking News

Koliko često mijenjate donji veš? Ljekari upozorili, podaci zabrinjavajući

Koliko često mijenjate donji veš? Doktori upozoravaju: Svi znamo da donji veš trebamo redovno mijenjati. Ukoliko ne mijenjate, skupljaju se nečist0će, stvaraju gljivice i bakterije koje mogu da izazovu određene infekcije.  Žene pogotovo trebaju da mijenjau veš i nekoliko puta dnevno jer su sklonije tome.

Rezultati studije koju je sproveo  dizajner donjega rublja Tommy John su poražavajući. On je naime  tim ispitivanjem otkrio da čak 45% ispitanika ne mijenja veš, više dana. Što znači da  više od jednog dana nose isti veš. Dok  je 13 % priznalo da donji veš ne mijenjaju ni po sedam dana. Zamislite to!

Sada ćete reći kako su sigurno muškarci davali takve odgovore, ali  je još čudnije  to što je dosta žena dalo takav odgovor.  Muškarci su nekako 2-3 puta skloniji tome, ali je studija pokazala da i dosta žena to radi.  Istraživanje je pokazalo da većina ispitanika ne kupuje novi veš tako često.

Mnogi su rekli da nisu ni sigurni od kada imaju određeni veš, a mnogi su priznali i da nisu kupovali novi veš više od godinu dana. Veš treba mijenjati,  kupovati novi jer se skupljaju bakterije. John savjetuje da se novi veš kupuje svakih šest mjeseci.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *