Poučna priča: Dobro se dobrim vraća
Breaking News

Poučna priča: Dobro se dobrim vraća

Poučna priča: Dobro se dobrim vraća: Na jednoj američkoj televiziji je bila organizovana humanitarna akcija za čovjeka kojem je bilo potrebno 150 000 dolara za operaciju. Gledaoci su se javljali i donirali novac.  Donirali su dvije, tri ili četiri hiljade dolara.  U jednom trenutku je nazvao gledalac i donirao 2 dolara.

Voditeljica se zahvalila, ali nije uspjela da odoli, pa je upitala zašto baš dva dolara. “Nedavno sam ostao bez posla, tako da imam samo četiri dolara u džepu. Moja vjera me uči da dam sve od sebe i pomognem bratu, čovjeku, komšiji.

Dva dolara ću donirati, a dva ću ostaviti da nešto mogu pojesti. Sutra je novi dan i nova nafaka. Imam dosta iskustva, ali nisam našao drugi posao. Biće bolje, dat će dragi Bog. ”

Svi u studiju su bili oduševljeni onim što je ovaj čovjek uradio. Nedugo zatim,nazvao je gledalac i rekao da donira 8 000 dolara. 4 000 bi dao čovjeku koji je donirao 2 dolara. Redali su se pozivi, pozivi sa donacijama i za čovjeka koji je donirao 2 dolara, te sa ponudama za posao.

Sadaka koju je dao mu je pomogla u njegovoj nevolji. Iako nije imao novca, iako je bio u tešk0m stanju, u svemu tome je našao vremena za druge. Allah ne ostavlja na cjedilu onoga čija sadaka krene iz srca, prije nego je ruka udijeli.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *