Optička iluzija zbunila sve korisnike interneta: Koje je boje haljina voditeljke? (Foto)
Breaking News

Optička iluzija zbunila sve korisnike interneta: Koje je boje haljina voditeljke? (Foto)

Optička iluzija potpuno zbunila korisnike društvenih mreža. Koje je boje haljina voditeljice? Sjećate se sigurno raznih diskusija koje su se vodile oko optičkih varki. Sigurno se sjećate haljine za koju su neki mislili da je plavo- crna, a neki da je bijelo-zlatna? Jesmo li u pravu?

Mnoge su se rasprave vodile na društvenim mrežama oko toga. U koju ste vi grupu pripadali? Bijelo-zlatnih ili plavo-crnih? Dizajneri su otkrili da je haljina ipak crno-plava. Naravno da se svi pitamo zašto je to tako, zašto svi vidimo drugačije tu boju haljine. To je svakako bila optička varka, varka koja nas je itekako zbunila.

To kako nešto vidimo zavisi od toga  na koji način mozak obrađuje informacije  o  boji. Sada je još jedna haljina izazvala brojne komentare na društvenim mrežama. Naime, voditeljica Kendall Gilding je objavila sliku i u opisu napisala: “Srijeda u bijelom.”

Tada su krenuli komentari da je haljina plava, ne bijela. Dok su neki pisali da je bijela. Voditeljica je objavila da je haljina bijela, ali da zbog studijske rasvjete izgleda plavičasto. Pogledajte kako izgleda i recite koju boju vi vidite:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *