Ako želite da vam cvijeće bude savršeno zdravo, dodajte 1 kašiku 0vog začina i dobro pazite šta će se desiti
Breaking News

Ako želite da vam cvijeće bude savršeno zdravo, dodajte 1 kašiku 0vog začina i dobro pazite šta će se desiti

Ako želite da vam cvijeće bude zdravo: Dodajte po 1 kašiku ovog začina: Da li volite uzgajati cvijeće? Ako je odgovor potvrdan, ovo je članak za vas. Naime, ovaj začin koji koristimo nosi razne benefite za biljke. Riječ je o cimetu. Cimet je veoma zdrav. Snižava šećer u krvi,  a kombinacija sa medom je također veoma ljekovita.

Kombinacija sa medom je posebno dobra za tretiranje artritisa. Možete konzumirati smjesu ili njome masirati bolna mjesta. Cimet koristite uvijek u kombinaciji s nečim, hidrofoban je i ne biste ga trebali konzumirati samog jer može takav izazvati jak kašalj i gušenje.

Osim toga što je cimet dobar za naše zdravlje, on je veoma koristan i za biljke.  Naime, cimet će otjerati štet0čine. Također, s obzirom da gljive ne vole cimet, biljku možete da zaštitite i od raznih vrsta gljiva. Samo pospite cimet na zemlju. Bolje da koristite cimet kao prirodno sredstvo nego da koristite razne štetne hemikalije.

Često smo skloni da koristimo razne štetne hemikalije, umjesto da koristimo neke prirodne sastojke koji mogu da budu veoma efikasni, čak i efikasniji od tih hemikalija koje koristimo. Da ne naglašavamo koliko su onda i sigurniji za zdravlje.  Cimet će potaći rast korijenja i cvjetanje. Probajte  i bićete zadovoljni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *