Večeras u vašu WC šolju ubacite čehno bijelog luka: 0no što će se ujutro desiti oduševit će vas
Breaking News

Večeras u vašu WC šolju ubacite čehno bijelog luka: 0no što će se ujutro desiti oduševit će vas

U WC šolju ubacite čehno bijelog luka, evo zašto: Bijeli luk je zdrav, ima antibakterijska, antigljivična i antiupalna svojstva. Osim toga što ga možemo konzumirati, možemo ga iskoristiti i na druge načine. Možda ćete biti skeptični, ali vam bijeli luk može pomoći u čišćenju WC šolje. Da, dobro ste pročitali.

Ubacite naveče jedno čehno bijelog luka i ostavite da djeluje. Sutradan samo pustite vodu. Dobro će djelovati protiv nataloženih žutih mrlja. Možete probati.  WC šolja je inače veoma prljava i treba je često čistiti.  Ne znači da ukoliko koristite ovu metodu trebate potpuno izbjeći hemijska sredstva, ne, ali nekada možete da koristite i ovu metodu.

Efikasna je.  To je zbog sastojaka koje bijeli luk sadrži. Vjerujemo da vam je ovo novo i da niste čuli za ovu metodu čišćenja. Često na internetu vidimo neke nove metode koje možemo da iskoristimo. Desi se da korisnici podijele svoja iskustva, savjete i onda drugi počnu da koriste te metode.

Neki budu zadovoljni, neki možda ne, zavisi. Također, postoje brojna prirodna sredstva koja možete da koristite za čišćenje raznih površina. To su npr. limun, soda bikarbona, jabukovo sirće…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *