Nakon tuširanja vas tijelo svrbi i pojave se crvene fleke? Pogledajte šta je u pitanju, iznenadit ćete se
Breaking News

Nakon tuširanja vas tijelo svrbi i pojave se crvene fleke? Pogledajte šta je u pitanju, iznenadit ćete se

Nakon tuširanja vas tijelo svrbi i pojavljuju vam se crvene fleke? Evo šta može biti u pitanju:

Alergija na kozmetičke proizvode – Često se dešava da osjećamo svrab jer nam smetaju, alergični smo na sastojke u gelovima za tuširanje i ostalim kozmetičkim proizvodima. Obratite pažnju na to kakve proizvode koristite.

Tuširate se dugo vrućom vodom: – Još jedan razlog za stanje koje smo spomenuli može biti to što se dugo tuširate vrućom vodom.

Tvrda voda – Kupanje tvrdom vodom također može da stvori ove teg0be. Smanjuje efikasnost sapuna, šampona, te dovodi do njihovog nakupljanja u koži.  Takvom vodom se ti produkti teže ispiru. Tvrdom vodom nazivamo veoma alkalnu tj. baznu vodu, vodu koja sadrži veću količinu kalcijevih jona.

Već postojeće stanje kože Osobe koje već imaju određene pr0bleme sa kožom bi češće mogle da osjete pr0bleme nakon tuširanja, tj. nakon korištenja određenih proizvoda i zbog određene temperature, ali i sastava vode.

Tako npr. osobe koje imaju pr0blem ekcema, preporučuje se da se ne tuširate toplom vodom i da dobro pazite kakve proizvode koristite. Posavjetujte se i sa dermatologom, možete  uraditi i  alergijske testove.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *