Fantastičan za srce i pluća: Čaj koji liječi respiratorne tegobe kao od šale
Breaking News

Fantastičan za srce i pluća: Čaj koji liječi respiratorne tegobe kao od šale

Nema mu ravnog, odličan za srce i pluća. Ovaj čaj liječi respiratorne tegobe, jača srce: Sjeme crnog kima je veoma ljekovito, a Egipćani su prvi to otkrili i od kima su pravili ljekovito ulje. Kim možete da koristite kao sjeme, da pravite čaj ili ulje.

Kim ima analgetička, antibakterijska, antiupalna, antivirusna dejstva. Pospješuje rad jetre, čisti organizam od toksina.  Potiče rad bubrega, reguliše krvni pritisak i holesterol.

Dobro djeluje i za snižavanje šećera u krvi. Primjećeno je i pozitivno dejstvo kod paccijenata oboljelih od ra.ka. Ima anitokisadansno dejstvo i jača organizam. Čisti respiratorni trakt i poboljšava stanje kod pulmonarnih infekcija.

Čaj od crnog kima – Pomaže kod brohnitisa i kašlja. Uzeti jednu kašiku crnog kima,  malu kašiku kamilice, te pola male kašike anisa. Pomiješati u šolji  i preliti ključalom vodom. Ostaviti da odstoji 10 minuta, procijediti. Možete zasladiti medom.

Sirup protiv astme – Uzeti malu kašiku usitnjenog crnog kima, dva izdrobljena čehna bijelog luka i dvije kašike meda, Sve to pomiješati.  Uzimati na prazan stomak po jednu malu kašiku smjese,  u periodu od tri sedmice. Ovi prirodni lijekovi će vam biti od pomoći.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *