Veš mašina vam troši trostruko više struje zbog jedne greške, odmah prestanite to raditi
Breaking News

Veš mašina vam troši trostruko više struje zbog jedne greške, odmah prestanite to raditi

Zbog jedne greške mašina vam troši više struje: Kada stavljate deterdžent za pranje veša u mašinu, morate da budete oprezni. Ukoliko stavite previše, možete oštetiti odjeću, ali isto tako uticati na to da potrošite više struje nego što biste trebali.

Višak može dovesti do začepljenja odvoda, što će dovesti do većeg trošenja struje. Trebate paziti na količinu koju stavljate, kao i temperaturu. Morate znati koja temperatura odgovara materijalima.

Donji veš, pamuk se stavljaju na više temperature jer se tako najbolje unište bak.terije. Dok druge materijale ne možete baš prati na visokim temperaturama, ali to svakako trebate da znate.

Najpametnije je da prašak prije unošenja izmjerite, da znate koliko ste stavili, a ne da direktno iz kutije ili posude (ukoliko je tečnost u pitanju). Na kutijama imate preporučene doze, ali uvijek gledajte onu manju koja je preporučena.

Treba biti oprezan i sa omekšivačima. Omekšivače ne stavljati sa odjećom punom elastina, kao što su trenerke, helanke . Inače ne pretjerujte sa omekšivačima jer sadrže hemikalije koje mogu biti štetne.

Umjesto toga, nekada možete iskoristiti bijelo sirće kao omekšivač, a za prijatan miris dodati par kapi eteričnog ulja po izboru. Tako će vam odjeća biti mirišljava, čista, bez štetn0g dejstva.  Sirće  uklanja tvrdokorne mrlje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *