Imate napuhan stomak šta god pojedete? Nakon što 0vo probate, ostat ćete oduševljeni rezultatom
Breaking News

Imate napuhan stomak šta god pojedete? Nakon što 0vo probate, ostat ćete oduševljeni rezultatom

Da li imate napuhan stomak šta god da pojedete? Evo šta može biti uzrok: Svima se desi da stomak postane nadut, pogotovo kada jedemo jaču hranu. Ipak, ukoliko se nadutost javlja i  bez toga da ste previše pojeli ili možda pojeli jaku hranu, može značiti da se to javlja zbog prisustva bakterija u želucu ili crijevima.

U nekim slučajevima može ukazivati na netoleranciju na gluten, odnosno celijakiju. Javlja se nadutost,  bolovi u stomaku, kao i pr0.ljev. Također, dešava se da se crijeva glasnije čuju.  Naravno, pratiti stanje i ne zapuštati se.

Provjerite kod ljekara o čemu se radi. Iako trebate biti svjesni da način ishrane trebate da promijenite. Nemojte se plašiti jer postoji zdravija alternativa. Gluten (protein,  u vidu ljepljive mase) se nalazi u žitaricama  (ječam, raž).

Stoga ne konzumirajte  klasično brašno. Ipak, možete jesti druge namirnice. Možete jesti heljdu, kukuruz, rižu. Umjesto klasičnog brašna, uzmete kukuruzno i sl. Promijenite način ishrane i vidjet ćete da ćete riješiti pr0blem.

Način ishrane dosta znači i u drugim stanjima. Ne možete očekivati da će terapija djelovati, ako vi imate l0še prehrambene navike.  Način ishrane dosta znači. Npr. osobe koje su se bolovale od Candide( gljivica), su promjenom načina ishrane doprinijele tome da se izliječe od iste.

Naime, mjesec-dva pridržavanja ishrane bez šećera( jer se gljivica kao i drugi mikroorganizmi hrani šećerom) je dovelo do toga da se izliječe od Candide. Kao što smo rekli, osim terapije, treba promijeniti i način ishrane.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *