Bol u kičmi i zglobovima: Čuveni ljekar otkrio najjednostavniji način koji će riješiti problem
Breaking News

Bol u kičmi i zglobovima: Čuveni ljekar otkrio najjednostavniji način koji će riješiti problem

Čuveni ruski doktor Sergej Bubnovski dao savjet za ozdravljenje: Obično imamo pr0blema sa kičmom  kada dugo sjedimo, kada smo u nepravilnom položaju.  Doktor Sergej Bubnovski vjeruje da uz pomoć vježbanja te pr0bleme možemo da riješimo.

Kako smatra, b0l je signal da se energija blokira zadržavanjem krvi na određenim mjestima”. Kako kaže, najčešće su mu pacijenti koji dugo sjede, odnosno rade u kancelarijama. Savjetuje sljedeće vježbe:

Vježba za bol u vratu – Postavite se u položaj mačke, tj. na sve četiri sa ispravljenim leđima i udahnite.  Savijte leđa prema gore i izdahnite. Opet udahnite i vratite se u početni položaj.  Ne pravite nagle pokrete glave. Ponovite ovo 10-15 puta.

Bol u donjem dijelu leđa – Lezite na leđa, a ruke postavite ispod glave. Udahnite,  savijte koljena i približite ih zadnj.ici.  S dubokim izdisajem,  ramena povucite do koljena, podižući samo glavu i vrat. Prsa ne pomijerajte.  Vratiti se u početni položaj. Ponoviti 10-15 puta.

B0l u zglobu kuka – Lezite na pod, ruke stavite pod glavu, a noge savijte u koljenima.  Stopala priljubite uz pod.  Uz izdah  podignite karlicu i napravite polu-most. Bez previše forsiranja. Ponovite 10 puta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *