Putnica sebi napravila zaštitnu masku, a njeno rješenje nasmijalo je društvene mreže (Foto)
Breaking News

Putnica sebi napravila zaštitnu masku, a njeno rješenje nasmijalo je društvene mreže (Foto)

Čudno je da se neki još nisu naučili kako pravilno nositi masku.  Neki ljudi još nisu naučili kako one funkcionišu. Kao da je to nešto komplikovano. Ova žena je željela da se zaštiti od virusa, iako nije imala odgovarajuću masku.

Ta improvizacija nije bila od koristi. Neko ju je slikao i objavio na internet. Pogledajte zbog čega je privukla pažnju i vrlo brzo postala hit na internetu:

Ako već nije imala masku, mogla je staviti neki šal kao improvizaciju. Ovo joj nije imalo nikakvog efekta.  Napomenut ćemo da trebate pravilno nositi masku. Što znači maska treba da pokriva nos i usta. Maska nema efekta, ako je nosite na bradi.

Ili ako skidate tu istu masku kada kašljete ili kišete. Budite odgovorni. Zar je toliko tešk0 nositi masku, držati distancu i prati ruke češće? Npr. ako ste vi zaraženi, nošenjem maske ćete spriječiti da zarazu nekome prenesete.

Isto tako, sami vi ćete se zaštiti nošenjem maske. Budimo odgovorni i prema sebi i prema drugima.  Kakvu god teoriju o nastanku virusa imali, činjenica je da virus postoji. Kada pomislite da ne postoji, pomislite na žrtve istog, ali i to da je čitav svijet stao.

Ekonomija, turizam, sve. Slušajte savjete stručnjaka, a ne  nekog ko ne zna ni šta je virus, ali  da sebi za pravo da vrijeđa stručnjake i da iznosi teorije o materiji koju ni ne poznaje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *