Ubacila vlažnu maramicu veš mašinu: Kad je izvadila odjeću nakon pranja, ostala je bez riječi
Breaking News

Ubacila vlažnu maramicu veš mašinu: Kad je izvadila odjeću nakon pranja, ostala je bez riječi

Ovdje ćemo vam dati koristan savjet za pranje odjeće. Posebno će dobro doći osobama koje imaju kućne ljubimce jer se na odjeći ili drugim materijalima skupljaju dlačice.  Dobro će doći za odjeću tamnijih boja.

Trik je jednostavan, u veš mašinu ubacite vlažnu maramicu i ona će vezati za sebe dlačice. Napominjemo da nipošto ne ubacujete suhu maramicu jer će se raspasti i zalijepiti za odjeću. Važno pravilo jeste da na sedam-osam kg veša ne stavljate više od tri vlažne maramice.

Kada se bubanj počne okretati vlažne maramice će skupljati  dlačice sa materijala.  Pri svakom novom pranju ubacite novu maramicu, ne koristite staru.

Vlažne maramice trebaju biti dovoljno čvrste da se ne raspadnu prilikom pranja.  To možete da provjerite tako što  ćete ih rukama pokušati da poderete, ako ide lagano, onda ih ne koristite. Ako vam treba malo više snage, onda su dobar izbor.

U prodavnicama možete naći i maramice koje su namijenjene za to da upijaju boju, te se ubacuju zajedno sa vešom u mašinu. Možete ih koristiti kada se bojite da će neka tkanina da otpusti boju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *