Naučnici potvrdili: Žene koje rađaju u 0vim godinama imaju najinteligentniju djecu
Breaking News

Naučnici potvrdili: Žene koje rađaju u 0vim godinama imaju najinteligentniju djecu

Mnogi imaju mišljenja o tome u kojem periodu bi neko trebao da se ostvari kao roditelj.  Ipak, ne možete određivati kada neka žena treba da rodi dijete. To treba da uradi ako želi i kada bude spremna. Ko kaže da samo mlada osoba može biti roditelj?

Neki jednostavno nisu bili u mogućnosti prije to ostvare ili jednostavno nisu željeli. Možda su se kasnije ostvarili   u toj ulozi i to ih ne čini manje dobrim roditeljima. Iako će mnogi reći kako je veći rizik za stariju ženu tokom poroda, isto tako je velik rizik i za maloljetnu osobu koja se porađa.

Pored starijih žena koje rode dijete sa nekim sindromom, dosta je i mladih žena koje isto to dožive. Brojni primjeri su žena koje su zdravu djecu rodile u kasnim tridesetim,četrdesetim godinama. Ako su odlučile da kasnije rode djecu, to je njihova odluka.

Isto kao što mlade djevojke odluče da se što prije ostvare u toj ulozi. To je njihov izbor.Jedno istraživanje je pokazalo da su obično djeca majki koje su ih rodile u svojim tridesetima, inteligentnija od djece koju su majke rodile vrlo mlade.

Razlog za to se može navesti to što su se možda  ostvarile u pogledu karijere, našle zaposlenje i pružile djetetu kvalitetniji život.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *