Spavate li sa jednom nogom ispod pokrivača? Pogledajte šta to znači, iznenadit ćete se
Breaking News

Spavate li sa jednom nogom ispod pokrivača? Pogledajte šta to znači, iznenadit ćete se

Spavate li vi sa jednom nogom ispod pokrivača? Evo šta to znači: Svi mi imamo neki svoj položaj u kojem zaspimo. Neko ima naviku da zaspi s obje noge ispod pokrivača, dok neko ima naviku da  jedna noga bude ispod pokrivača.

To obično važi za ljetne dane kada nam je vruće, a opet moramo makar dio noge da pokrijemo. Primjetno je da ćemo lakše zaspati u hladnijoj prostoriji.  Uz ovaj položaj u kojem jednu nogu držite ispod pokrivača ćete lakše zaspati.

Stopala pomažu da se rahladite, ne posjeduju dlačice  i tokom noći će ostati hladna. Za razliku od drugih dijelova tijela. To je ta prednost spavanja u ovom položaju. Sve zavisi od toga kako ste naviki i da li vam ovaj položaj odgovara.

Sa povećanjem temperatura dolazi i to da teže zaspimo.  Niste jedini koji imate p0teškoća da zaspite uslijed vrućine. Zato prozračite prostoriju prije spavanja, a kako biste izbjegli da vam uđu insekti u sobu preporučuje se da na prozore stavite mrežu.

Ne jedite jaku hranu prije spavanja i ne pijte puno tečnosti neposredno prije jer ćete ustajati da idete do WC-a. Praktikujte da idete spavati u približno vrijeme i da spavate 7-8 sati. Naviknite se.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *