Najteža mozgalica do sada: Ko je na slici ljevoruk? Jedan detalj je ključan (Foto)
Breaking News

Najteža mozgalica do sada: Ko je na slici ljevoruk? Jedan detalj je ključan (Foto)

Ovo je ubjedljivo najteža mozgalica. Ko je ljevoruk? Jedan detalj je ključan: U zadnje vrijeme donosimo razne mozgalice u našim člancima. Vjerujemo da su vam interesantne Osim toga što se možete zabaviti,  uz njih se i aktivirate, potaknete na razmišljanje.

Nekada trebate da nađete razlike, skrivene predmete ili da procijenite ko bi mogao odgovarati kojoj predstavljenoj ulozi. Na taj način možete da testirate  i svoju moć zapažanja. Sada vam donosimo jednu mozgalicu koja je napravila pravu pometnju na društvenim mrežama.

 

Pogledajte ovu sliku,  na njoj vidite razne likove. Ono što trebate da odredite jeste ko je od njih ljevoruk. Dobro obratite pažnju na detalje i odredite o kome je riječ. Znate li tačan odgovor? U nastavku vam donosimo rješenje:

Tačan odgovor je konobar.  Obično nose pladanj  u lijevoj ruci kako bi tanjire pomicali desnom rukom. U ovom slučaju nosi pladanj u desnoj ruci, što znači da će lijevu ruku koristiti za posluživanje i za rukovanje priborom.

Znači da će lijevom rukom sklanjati posuđe i posluživati. I da li ste bili u pravu? Da li ste uspjeli da date tačan odgovor?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *