Starija žena još nije naučila koristiti masku, pogledajte zašto su joj se ostali putnici smijali (Foto)
Breaking News

Starija žena još nije naučila koristiti masku, pogledajte zašto su joj se ostali putnici smijali (Foto)

Zbog situacije sa k0rona virusom, donešena je mjera koja bi nas zaštitila, a to je nošenje zaštitnih maski. Iako to ne bi trebalo da bude komplikovano, mnogi nisu shvatili kako se zapravo maska nosi.

Da bi maska bila efikasna, potrebno je da prekriva nos i usta.Mnogi nisu shvatili kako se nosi i na neshvatljive načine su iste nosili. Takvi nisu mogli da prođu nezapaženo, pa su slike obišle internet.

Tako je sa ovom starijom gospođom koja je masku stavila na skroz p0grešan način.  Samo je sebi zakomplikovala. Putnici su se smijali kada su je vidjeli. Pogledajte kako je to nosila masku i zašto su se svi smijali:

Mislimo da je sebi ovim potezom otežala, zar ne?  Sada ćemo iskoristiti priliku da apelujemo na poštivanje mjera nošenja zaštitnih maski, kao i držanja rastojanja od drugih. Tako ćete zaštiti i sebe i druge od zaraze.

To što su mjere popustile ne znači da ne trebamo biti odgovorni. Nošenje maski na pravilan način i poštovanja mjera izrečenih od strane stručnjaka nam ne bi smjele biti pr0blem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *