Poznati ljekar otkrio: Zašto je soda bikarbona lijek 21. vijeka, recept koji morate znati
Breaking News

Poznati ljekar otkrio: Zašto je soda bikarbona lijek 21. vijeka, recept koji morate znati

Soda bikarbona je veoma korisna. Posjeduje ljekovita svojstva. Tako doktor  Pavlovič u svojoj knjizi  Soda, mitovi i stvarnost govori o njenoj ljekovitosti. On savjetuje da pijemo vodu sa pola  kašičice sode bikarbone 20-30 minuta prije jela, ujutru i naveče.

Tako čistimo organizam od t0ksina, ali i regulišemo ph vrijednost u želucu. Soda će neutralizrati kiselu ph želuca. Što je dobro kod osoba koje pate od acidoze.  Konzumirate tri dana, a onda napravite pauzu od tri dana.

Bilo bi dobro da kupujete sodu bikarbonu bez aluminija. I ne pretjerujte s upotrebom. Ovo se savjetuje  raditi dvije sedmice do mjesec dana i pravite gore navedenu pauzu. Informišite se o tome kako reaguje sa određenim lijekovima koje koristite, kao i stanjima koja imate.

Soda bikarbona je  odlična u kozmetičke svrhe. Možete je dodati u šapmon za kosu. Pomoći će da riješite pr0blem masne kose. Također, pomoći će vam da riješite pr0blem s aknama. Možete je pomiješati s vodom, nanijeti na kožu i ostaviti da stoji 10-ak minua.

Potom isprati.  Soda bikarbona je odlična zamjena za štetne dezodoranse. Klasični dezodornasi su puni aluminija, teških metala, kao i parabena. Supstanci koje su kancer0gene.  Umjesto njih, koristite sodu bikarbonu bez aluminija.

Upit će neug0dne mirise, a neće stvoriti štetne posljedice po vaše zdravlje. Ili barem kupujte dezodoranse na kojima je naglašeno da ne sadrže parabene, te štetne hemikalije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *