Navukao čarapu na usisivač, a razlog je oduševio sve: Kako to ranije nismo znali?
Breaking News

Navukao čarapu na usisivač, a razlog je oduševio sve: Kako to ranije nismo znali?

Korisno je znati trikove koji nam mogu olakšati svakodnevnicu. U našim člancima smo često donosili iste.  Kada je riječ o usisavanju, vjerovatno vam je smetalo da kada usisavate i onda slučajno usisate i nešto što vam je slučajno ispalo, nešto što niste vidjeli.

To nas baš može iznervirati, slažete li se? Postoji jedan način da to spriječite. Jedan korisnik interneta je objavio svoju ideju.Potrebno je samo da uzmete jednu staru čarapu i navučete je preko cijevi usisivača.

Na taj način ćete spriječiti da kroz cijevi prođu veći predmeti, a prašina će biti usisana.  Zar nije dobra ideja? Ako imate drvene podove u kući, dat ćemo vam jedan koristan savjet kako da ih očistite i to bez upotrebe štetnih hemikalija.

Nakon što završite usisavanje, možete da ih očistite domaćim sredstvom i vidjet ćete kako će se sijati.  Uzmite sirće, razblažite sa vodom i prebrišite krpom. Podovi će sijati.

Inače sirće možete da iskoristite da otklonite i natvrdokornije mrlje, kamenac. Samo nanesite na tkaninu i ostavite da stoji pola sata, sat vremena, a onda saperite. Površine će blistati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *