Misteriozno mjesto u kojem žive samo bogataši: Ne smiju ga napustili ili će izgubiti sve, a evo i zašto
Breaking News

Misteriozno mjesto u kojem žive samo bogataši: Ne smiju ga napustili ili će izgubiti sve, a evo i zašto

U ivom misterioznom mjestu žive samo bogataši, a niko ne smije da ga napusti. Evo i zašto: Kinesko selo Huaki se još zove i Selom bogataša. Iz samog naziva možemo shvatiti da je riječ o mjestu kojem žive bogati ljudi.

Tu su neboderi od preko 70 spratova, helikopteri, ogromne kuće, bogatstva, ali postoji jedna caka.  Ako vam nekada dosadi takav način života i poželite otići negdje drugo, onda morate prihvatiti to da ćete izgubiti vilu u kojoj živite, te novac na bankovnom računu.

Tešk0 da bi se neko pod tim uslovima odlučio da ode. Prije nekih 30 godina je ovdje živjelo oko 600 ljudi i bili su siromašni.  Onda se pojavio kineski partijski dužnosnik Vun Ren Bao koji je uticao na to da selo bude ovakvo kakvo je danas.

Otvorio je nekoliko firmi i omogućio poslove stanovništvu. U prosjeku svaki stanovnik zaradi 18 000 dolara. Na  neboder od 72 sprata je potrošeno 420  miliona dolara. Taj neboder je zapravo za 4 metra veći od Ajfelovog tornja u Parizu.

Kao prevozno sredstvo koriste helikoptere. Pristup medijima je ograničen i nije dozvoljeno davanje više informacija.  I a, kafići i klubovi ne postoje.  Pogledajte kako selo izgleda:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *