Učenik je iskreno odgovorio na dodatno pitanje u testu i nasmijao sve, a učiteljica je ostala zbunjena
Breaking News

Učenik je iskreno odgovorio na dodatno pitanje u testu i nasmijao sve, a učiteljica je ostala zbunjena

Dijete je iskreno odgovorilo na dodatno pitanje u testu, učiteljica ostala zbunjena. Evo  i zašto: Dječija iskrenost nas često zbuni, iznenadi. Jedno dijete je tako iskreno odgovorilo na dodatno pitanje na testu.

Učiteljica je tada  ostala zbunjena. Ovo svakako nije očekivala. Naime, na testu  je jedno dodatno pitanje bilo da li prepisuju za vrijeme ispita.

I dok su ostala djeca pisala kako to ne rade( čak ukoliko su prepisivali, ne bi to baš tako priznali), jedno dijete je bilo iskreno. Dalo je odgovor koji učiteljica svakako da nije očekivala.  Pogledajte kako je glasio odgovor:

Kratko i jasno. Nama je čudno da dijete nije željelo da laže i da je ovako odgovorilo na to pitanje. Kao što smo rekli,nekada nas dječiji odgovori, dječija iskrenost ostave  u čudu. Ovakav odgovor učiteljica svakako da nije očekivala.

Naravno ovaj odgovor je postao hit na društvenim mrežama. Mislite li da je cijenila iskrenost ili je učenika iskritikovala zbog ovoga? Nekako mislimo da je cijenila iskrenost, ali da mu je svakako ukazala na to da prepisivanje nije ništa dobro i da to ne treba da radi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *