Učenik je od ponuđenih slova trebao sastaviti riječ, a svojim rješenjem je nasmijao sve (Foto)
Breaking News

Učenik je od ponuđenih slova trebao sastaviti riječ, a svojim rješenjem je nasmijao sve (Foto)

Učenik je od slova trebao sastaviti riječ. Svojim rješenjem je nasmijao učiteljicu. Odgovori djece nas često impresioniraju, često zbune, ali i ostave bez riječi.

Odgovor ovog učenika je sve nasmijao. Zadatak je bio da od ponuđenih slova sastavi riječ. Svojim rješenjem je nasmijao učiteljicu, a u nastavku pogledajte šta je napisao:

Slika je postala hit na društvenim mrežama i mnogi su se šalili na račun ovoga. Nije prvi put da odgovor nekog djeteta postane hit na društvenim mrežama i izazove brojne komentare i reakcije. Učitelji, profesori se sigurno mnogo puta smiju kada čitaju odgovore učenika.

U svojoj karijeri su sigurno imali raznih situacija, raznih rješenja i odgovora koje su učenici davali. Što se tiče tih raznih odgovora, nekada djeca ne urade onako kako je od njih zadatak zahtijevao, ali je odgovor svejedno inteligentan i shvaćen na drugačiji način.

Neki učitelji to razumiju  i neće dijete zbog toga kritikovati, dok neki baš i nemaju razumijevanja.  Tako je nedvno jedna učiteljica izazvala oduševljenje jer je učeniku u komentaru napisala da nije baš shvatio zadatak, ali da ga je razumjela. Jer je isti shvatio i riješio malo drugačije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *