Priča: Oženio se jedan momak iz sela..
Breaking News

Priča: Oženio se jedan momak iz sela..

Oženio se jedan momak iz sela. Bio je onako malo priglup. Prošlo pet dana, a on ništa ne poduzima. Zbog toga se mlada žali svekrvi. Još uvijek nije imao ništa sa mladom. Svekrva kaže snahi da ode u sobu, a da će ona poslati sina.

Dođe on kod mlade, legne, ali ni da je dotakne.  Ona sa nervozna počne da se vrti. On je upita:” Što se vrtiš, da ne trebaš nešto? Ona sva razočarana mu kaže” Oraha”.

On požuri da ženi donese oraha. Kako je silazio niz stepenice, padne i udari glavom.   Uhvati se za glavu i povika “Majko,  krv!” Na to će majka ” Neka sine krvi, neka je barem jedna.”

Bonus isp0vijest: ” Imala sam prijateljicu koja me uvijek iskorištavala. Kada je imala korist od mene, tražila me, zvala. Ne znam ni sama što mi je to trebalo i što sam sebi to dopustila. Uvijek sam bila tu za nju, pomagala joj i finansijski.

Bilo mi je krivo jer mi po nekoliko mjeseci nije htjela vratiti novac. Izbjegavala me. Izvlačila se kako nema. Nema da vrati dug, ali zato je imala za skupe izlaske i odjeću.  Izgubila sam strpljenje i zatražila joj novac. Rekla sam sve što sam mislila.

Gospođica se uvrijedila. Ne mogu stvarno da shvatim takvo ponašanje. Novac je jedva vratila, a ja više nisam imala nikakvu relaciju sa njom. Krivo mi je što me samo iskorištavala, ali barem takvu osobu više nemam u svom okruženju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *