Cijeli Balkan bruji o 0vom zadatku: Pogledajte komentar učiteljice, svi joj skidaju kapu (Foto)
Breaking News

Cijeli Balkan bruji o 0vom zadatku: Pogledajte komentar učiteljice, svi joj skidaju kapu (Foto)

Cijeli region bruji o ovom zadatku. Pogledajte komentar učiteljice na dnu teksta: Jedna učiteljica je sve oduševila komentarom na urađeni zadatak učenika.

Učenik je dao odgovor, ali ne onakav kakav je učiteljica očekivala. Nije mu oduzela bodove jer je dječak na drugačiji način  obratio pažnju na formulaciju riječi.

Dječak je vidio da piše “sljedeće brojeve” i onda je mislio da treba pisati brojeve koji idu poslije napisanih. Vjerovatno bi mu neko drugi oduzeo bodove, što ne bi bilo korektno.  Evo šta se tražilo, a šta je dječak napisao:

Svaka čast učiteljici. To je pravi pedagog. Ne može svako da obavlja taj posao. Postoje ti učitelji koji će pisati veoma l0še komentare na urađene zadatke učenika, umjesto da  ih usmjere, pomognu im da iste savladaju, oni svojim l0šim komentarima koji baš mogu uvrijediti učenike, samo postižu suprotan efekat.

Djetetu već unište samopouzdanje i motivaciju da uče taj predmet. Tako da je ova učiteljica izazvala oduševljenje svojim komentarom. Bilo bi dobro kada bi  bilo više takvih prosvjetnih radnika. Tada djeca ne bi imala pr0blem da nešto nauče niti bi se ustručavala da pitaju šta im nije baš jasno.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *