Unajmio apartman pa išarao sve zidove: Vlasnik stana mu vratio novac kad je vidio šta je učinio (Video)
Breaking News

Unajmio apartman pa išarao sve zidove: Vlasnik stana mu vratio novac kad je vidio šta je učinio (Video)

Unajmio apartman, pa išarao zidove. Vlasnik stana gostu vratio novac kada je vidio šta je uradio. Ne čujemo baš često da vlasnik nekog apartmana da toliku slobodu gostu, čak da dozvoli crtanje po zidovima.

Jedan vlasnik je upravo to dozvolio umjetniku Aliju Sabatu koji je bio gost u njegovom apartmanu. Umjetnik je  bio u posjeti Tokiu, a vlasnik apartmana u kojem je odsjedao mu je ponudio zanimljiv dogovor.

Rekao mu je da naslika nešto na zidove. Ako sve prođe kako treba, vratit će mu novac i sljedeći put kada dođe u Tokio će imati besplatan smještaj. Ali se potrudio i u ne baš velikom apartmanu napravio pravo umjetničko djelo.

Tokom procesa je koristio  japanske kistove i Sumi tintu. Ne čudi nas zašto je vlasnik apartmana bio oduševljen. Pogledajte kako je to umjetničko djelo izgledalo:

I, kako vam se čini?  Zaista impresivno, zar ne? Interesantno je kako pojedinci posjeduju takav talenat za slikanje da nas jednostavno ostave pod snažnim utiskom. Svojim umjetničkim djelom je zaista napravio veliku promjenu.  Vlasniku se njegov rad svidio i na kraju mu nije želio naplatiti smještaj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *