Jezivi simptomi koji otkrivaju da ste vjerovatno imali tihi moždani udar, dobro obratite pažnju
Breaking News

Jezivi simptomi koji otkrivaju da ste vjerovatno imali tihi moždani udar, dobro obratite pažnju

Ovo su simptomi koji ukazuju na to da ste imali tihi moždani udar: Moždani udar može biti jači ili blaži. Jači može dovesti do sm.rti ili do paralize. Ovdje vam donosimo koji su to znaci moždanog udara, naravno hitno pozvati doktora:

Zamagljenost ili gubitak vida – U jednom trenutku možete osjetiti da gubite vid, na jedno ili oba oka.  Osobe koje su imale moždani udar su često navodile gubitak vida kao simptom.

Iznenadna vrtoglavica i glavobolja – Kod moždanog udara se javlja glavobolja, kao i vrtoglavica.

Nepovezanost govora – Moguće je da će govor biti nepovezan ili da čak nećete moći izgovoriti neka slova, riječi.

Paraliza ili slabljenje udova – Moguće je da izgubite osjećaj u udovima. Podignite obje ruke i pogledajte da li je jedna pala u odnosu na drugu. To ukazuje na slabljenje mišića.

Napomenut ćemo vas da je bitno da vodite računa o svojim navikama. Hranite se zdravo, krećite se. Pazite na kilažu.Obično osobe koje su g0jazne imaju brojne zdravstvene pr0bleme.

Velika šansa da dobiju srčani udar prije svoje 30. godine, a isto tako imaju veliku šansu za moždani udar. Pazite na svoju ishranu. Unosom dosta soli ili masti dovodite do začepljenja krvnih sudova, povećanja pritiska, te do srčanog ili moždanog udara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *