Poučna priča: Otac, sin i stari automobil
Breaking News

Poučna priča: Otac, sin i stari automobil

Otac je rekao svom sinu koji je diplomirao sa odličnim uspjehom: “Uzmi ovo auto, dugo je u garaži.  Kupio sam ga prije mnogo godina. Prije nego ti poklonim, želim da ga odvezeš na mjesto gdje prodaju korištene automobile. Reci im da ga želiš prodati i vidi koliko će ti ponuditi.”

Sin posluša oca i tako uradi. “Oče, ponudili su mi 1000 eura za to auto.” ” Dobro sine, sada želim da odeš u zalagaonicu i vidiš koliko će ti ponuditi. ” Sin opet tako uradi:”  Zalagaonica je ponudila 100 eura jer kažu da je veoma staro auto.”

“Dobro sine, sada ga odvezi u auto-klub i pokaži im auto.” Sin se vratio i reče:” Oče, ponudili su mi 100 000 eura za ovo auto. Kažu da je to Nissan Skyline R34, kultni automobil i da je potražnja za njim velika.” Otac se nasmijao i rekao:” Želio sam da shvatiš da pravo mjesto cijeni i  pravu vrijednost.

Neka te ne brine, ako te ne cijene. To znači da si na pogrešnom mjestu.  U pogrešnom društvu. Drži se onih koji je cijene i znaju tvoju vrijednost. Ne ostaj nikada tamo gdje drugi ne prepoznaju tvoju vrijednost.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *